De Sneeker Slach

Wie zijn wij

In het landschap van serviceclubs zijn we een vreemde eend in de bijt. De Sneeker Slach is lokaal, niet landelijk, niet mondiaal. Wij zijn wij…….Sneek, zo je wilt Súdwest-Fryslân. Daarnaast zijn we slagvaardig. Wij willen ons niet laten sturen door huishoudelijke reglementen en gebruiken die hun oorsprong hebben in de vorige eeuw. Wij willen daadkrachtig bijdragen aan elkaar en de maatschappij. Kameraadschap is daarbij onze belangrijkste drijfveer. Wij willen plezier maken en werk gerelateerde ervaringen delen en schromen daarbij niet om onze kwetsbaarheid te tonen. Dit doen we in een horecagelegenheid, die in principe ieder half jaar wisselt. De grootste serviceclub willen we niet worden, wel de meest slagvaardige!

De Sneeker Slach is geen vrijblijvende eetclub. Als je meedoet, word je verwacht. Voel je niet bezwaard als je een keer niet kunt, want er zijn belangrijke dingen in de wereld. Vrijblijvend is het echter ook niet. Leden komen 1x per 2 weken bij elkaar. Op de maandagavond vanaf 18 uur. Een half uur later gaan we aan tafel. Na de eerste gang van 2 gerechten is er ‘de Slachader’, nog een gang van gerechten volgt. Rond de 20 uur vervolgt de avond zich elders.

Tijdens iedere bijeenkomst hebben we extra aandacht voor één van de leden Dit lid heeft de Slachbeurt en is daarmee de Slachader van de bijeenkomst. Centraal staat iets dat haar of hem bezig houdt. Dat kan van alles zijn. Plaatjes vullen niet de praatjes, hoe dichter bij het persoonlijke hart hoe beter. Meestal zitten er een aantal vragen in de Slachbeurt, die feedback oproepen van de andere deelnemers.

Huishoudelijke regels hebben we weinig. We houden wel van plannen. Als je er maandag niet bent, meld je je tijdig af. De vrijdag ervoor, voor 12 uur. Er niet zijn en niet afmelden is zonde geld. Als je dit 3x is overkomen, dan trakteer je op Slachroom………een toetje voor de hele club!

Omdat kameraadschap zo belangrijk is, hebben we een vetorecht. Ieder lid kan een veto uitspreken over de komst van een nieuw lid. Voorgedragen personen worden binnen 24 uur na voordracht bekend gemaakt aan alle leden. Die mogen binnen 7 dagen een veto uitspreken. Daarna wordt de voorgedragen persoon benaderd.