De Sneeker Slach

Leden

Variëteit in kameraadschap

Variëteit is belangrijk in de samenstelling van onze club. Wij hebben denkers en doeners, jong, iets ouder, man, zeker vrouw, emotioneel, heel emotioneel, blauw, rood, mbo, hbo, academie van het leven, strategen, wereldverbeteraars, techneuten, linkerhanden, praktisch ingestelden, filosofische dromers, bestuurders én zeker ondernemers!
Met deze grote diversiteit aan kwaliteiten kunnen we slagvaardig onze club uitbouwen!

Arjen van der Werf

Slim organiseren past goed bij Arjen. Daar genieten wij van tijdens bijeenkomsten van de Sneeker Slach. Bovenal zijn het zijn klanten die daarvan genieten. Arjen is uw partner als u uw woning of bedrijfspand wilt verhuren. Ook helpt hij ondernemingen op gebied van intern organiseren (proces – team – organisatie) als de capaciteit dit zelf te doen ontbreekt. Arjen is binnen de vereniging de stille kracht. Minder woorden, meer daden is zijn motto.

 

Arnold de Jong

Arnold is de Bill Gates van onze vereniging. Vroeger was Arnold bankdirecteur maar nooit zag hij zoveel geld bij elkaar als Bill heeft. Daar heeft hij overigens ook geen behoefte aan. Hij bewonderd Gates om diens ‘denkkracht’. Arnold komt qua denkvermogen redelijk in de buurt van zijn grote voorbeeld. Zeer vroeg in de ochtend maakt hij zijn wandelrondje, de resultaten vertrouwt hij nadien aan het papier toe. Slagvaardige man die Arnold, daarom was hij er als 1 van de eersten bij.

Bram Nauta

Als ‘oprecht Sneeker’ koos Bram bewust voor dé lokale serviceclub. Hij heeft iets minder met zusterclubs en landelijke voorzitters. Bram is sterk in het netwerk, zéker in Fryslân. Bestuurders en ondernemers komt hij met regelmaat tegen tijdens de vele bijeenkomsten die hij in (Noord) Nederland produceert. Onder andere bedenker van Sneek op ‘e Strún en Friese Kansen. Als je als club reuring wilt maken, dan is ‘een Bram’ handig. Zeker als die ook nog het secretariaat onder handen heeft.

Douwe Bergsma

Op Douwe kun je rekenen! Hij heeft er zelfs zijn vak van gemaakt. Douwe droomt er van om dit vanuit zijn Spaanse costa te doen, in de praktijk is dit meestal toch vanachter het bureau bij Van der Veen & Kromhout. Hij is betrokken bij een stevig aantal bestuurlijke activiteiten. Douwe durft meer dan een gemiddelde accountant, dat maakt hem een goede gesprekspartners voor ondernemend Fryslân. Slach-kracht past bij Douwe, Douwe past bij De Sneeker Slach.

Eldad Lasker

Als zoon van een horeca ondernemer dacht Eldad dat hij autoverkoper wilde worden. Dat pakte net even anders uit. Ook dacht Eldad dat hij – vanwege zijn hoogtevrees – nooit tot grote hoogte zou stijgen. Ook dat kwam anders. Hij sprong uit een vliegtuig en steeg óók tot grote hoogte als horecatycoon in de Sneeker binnenstad. Eldad kun je wakker maken voor een sterk verhaal, reuring maken en vooral………..goede koffie.

Femmy Smink

Femmy is veel en doet veel. Notaris, echtscheidingsmediator, (ondernemers-)adviseur- en coach. Ook doet ze aan estate-planning. Femmy is moeder, heeft een partner, gaat graag op vakantie – dat snap je wel als je zoveel doet – en kent ze bijna alle inwoners van Sneek. Femmy doet vrijwilligerswerk, moet haar studiepunten bijhouden en heeft een groot hart. Dus als we het over Slachvaardige vrouwen hebben, dan hoort Femmy bij ons.

Gerben Okkinga

Als er in het Friese wat te communiceren is, staat Gerben klaar. Dat is handig voor een serviceclub die reuring wil maken. Maar Gerben heeft iets minder met ‘tradities’ en ‘traditie’ associeerde hij met een serviceclub. Toen we klaar waren met uitleggen wat ‘de Slach’ anders maakt, was Gerben al lid, het logo al klaar en de wijn al besteld. Gerben is de jongste Sneker binnen de club. Niet qua leeftijd overigens.

Henk Douwsma

Eigenlijk had Henk voetballer willen worden, maar anderen waren beter. Henk koos voor de twee beste alternatieven; ondernemer en voetbalbestuurder. Het eerste deed hij in de horeca en doet hij in stenen als makelaar. Het tweede is hij bij de Sneker voetbalclub LSC. Toen we Henk vroegen om toe te treden tot ‘de Slach’, nam hij de tijd om erover na te denken. Zo zie je maar dat Slachvaardigheid niet altijd te maken heeft met snelheid, maar ook met zorgvuldigheid. En dat is Henk.

Henk Machiela

De aha-supermarkt associëren we met Ilse en Harrie Piekema. Bij Jumbo denken ze in het zuiden van het land aan Max Verstappen, in het noorden van het land aan Henk Machiela. Henk is namelijk onze kruidenier. Hij zit er altijd boven op, let op iedereen én hij weet hoe je waarde moet toevoegen aan de klantbeleving. Bij Henk spreken we niet over de 7 zekerheden, we ervaren ze. Op Henk kun je rekenen!

Marten Hylkema

Onderneemt vanaf jonge leeftijd. Heeft een passie voor techniek zolang dat te maken heeft met alles rondom en boven een podium. Is binnen zijn branche een stevige speler met oog voor commercie en trends. Is hartelijk, houdt van de lach en verbindt naast snoeren en stekkers vooral mensen aan elkaar. Wil proberen om verder te komen, als er iets mislukt is dat niet erg, zolang er maar meer slaagt. De Sneeker Slach kan zich daar uitstekend in vinden, misschien vond Marten daardoor ons.

Muriel Vermeulen

Een heldere blik is binnen iedere vereniging onontbeerlijk. Een daarom dachten we aan Muriel. Zij komt van buiten de provincie, dat is verfrissend. De ogen van deze oogarts dwingen om dingen soms anders te bekijken. Doorgaans kiest ze zorgzaam haar woorden, maar ze kan je ook verrassend de ogen openen met een heldere kijk op zaken. Dat is prettig gezelschap; zo’n ondernemende zorgverlener.

Patrice van Schuppen

Patrice weet alles van ons grootste zintuig; de huid. En met die huid voelen we. Patrice is dus goed in voelen, dachten we. Inmiddels is Patrice ‘one of us’ en staat ze waar wij voor staan ‘slachvaardig’. Patrice draagt bij, óók in gezelligheid én ze kan genieten. In haar vak gaat het over schoonheid maar ook over leed. Haar zintuigen gebruikt ze volop. Inmiddels hebben we ervaren dat ze een oprecht gevoelsmens is.

Paul Dokter

Met Paul geef je kleur aan de vereniging. Paul is daar goed in, aan kleur geven. Hij maakt heel veel verf en verkoopt dat in Europa. Paul is jong – óók van geest – en wordt blij van het goede. Vrijheid is een groot goed voor hem, zelfstandigheid is in alles een voorwaarde. Omdat hij zo zelfstandig is, heeft Paul minder met regels, zeker als ze door anderen zijn bedacht. Vanaf het begin is deze verfkoning bij De Sneeker Slach betrokken. Met recht een Slachader binnen de club én onze penningmeester!

Robert Kliphuis

Recht op het doel af, een grap, oog voor de mens, behulpzaam en op zoek naar uitdagingen, alhoewel hij ze ook uitstekend uit de weg kan gaan, dat is onze voorzitter Robert Kliphuis. Ondernemer binnen Klip & Klaar advies, specialist in arbeidsrecht. Passie voor cultuur, op de fiets voor de kilo’s en mede bedenker van Sneek op ‘e Strún. ‘Slachvaardig’ is voor Robert naast lullen vooral poetsen. Hij creëert graag verbindingen tussen mensen en is mede daarom met trots onze voorzitter.